banner

Pitch it! powered by TEDxLarissa & The Port

Pitch it! powered by TEDxLarissa & The Port
Details
Date:

March 26

Time:

04:00 pm - 05:30 pm

Got an itch to Pitch?!

Στο πλαίσιο των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDxLarissa σε συνεργασία με την The Port, αφουγκραζόμενοι την ραγδαία ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, δημιουργεί, για πρώτη φορά στη χώρα, το Pitch it!. To Pitch it! Αποτελεί έναν πρωτοπόρο διαγωνισμό μέσω του οποίου Ελληνικές startups που δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει χρηματοδότηση θα μπορέσουν να εκθέσουν την ιδέα τους live (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας) σε κοινό αλλά και σε ένα πάνελ κριτών (TBA) από το εγχώριο και διεθνές startup οικοσύστημα!

Στόχος μας μέσω του διαγωνισμού είναι να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων για άμεση αναγνωρισιμότητα και ανατροφοδότηση από ειδικούς προκειμένου να τελειοποιήσουν τις ιδέες τους αλλά και να μπορέσουν, στο τέλος να ξεκινήσουν διαδικασίες προς ανάπτυξη της εταιρικής τους ταυτότητας.

Για όλους όσους θέλουν να κλείσουν τη θέση τους για να παρακολουθήσουν live, μέσω τηλεδιάσκεψης, τον διαγωνισμό, μπορούν να ακολουθήσουν το link εδώ! 

The Judges

Marina Hatsopoulos

μαρινα χατσοπουλου

Η Marina Hatsopoulos είναι η ιδρυτική CEO και επενδύτρια του Z Corporation, μια από τις πρώτες πετυχημένες εταιρίες 3D printing, από το 1994 έως το έτος πώλησης της το 2005. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και επενδύτρια στην Levitronix Technologies, τον παγκόσμιο ηγέτη στα μαγνητικά-άνευ τεχνολογίας κινητήρα χωρίς ρουλεμάν. Καθορίστηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας.

Είναι μέλος της Επιχειρησιακής Επιτροπής Επισκέψεων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΜΙΤ και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Διάσκεψης του Nantucket, του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας του ΜΙΤ, του EGG incubator της Eurobank, του Startup Program της Mindspace, και του ΟΚ! Thess επιταχυντή στην Ελλάδα. Είναι επίσης επενδύτρια στις ENDO Medical, Advantis, codebender, και RTsafe, με βάση την Ελλάδα, και C2Sense, με βάση το Κέιμπριτζ, Μασαχουσετη.

Στο παρελθόν δούλεψε ως διευθύντρια και επενδύτρια στη Cynosure Inc., πρωτοπόρα εταιρία στην αγορά αισθητικής λέιζερ, που πωλήθηκε για $1,65 δις. Ήταν επίσης διευθύντρια του GSI Group, μια εταιρία $300 εκατ. που ειδικεύεται στον λέιζερ εξοπλισμό, και του Contex Holding, μια εταιρία $100 εκατ. που είναι κορυφαίος κατασκευαστής σαρωτών μεγάλου σχήματος. Τέλος, ήταν επενδύτρια και διευθύντρια στην εταιρία Dear Kate που ειδικεύεται στα ρούχα αθλητισμού και στη Tea Forte, μια εταιρία τσαγιού πολυτελείας που πωλήθηκε στη Sara Lee.

Πήρε το προπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο του Brown στα Μαθηματικά και στη Μουσική, και το μεταπτυχιακό της από το ΜΙΤ ως Μηχανολόγος Μηχανικός.

Peter Demangos

peter_demangos

Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας και angel investor έχει υπάρξει ιδρυτής της PDF Employee Benefits, εταιρεία που εξαγόρασε η Hub International τον Οκτώβριο του 2019, και συνιδρυτής της Collage HR που εξαγοράστηκε από την People Corporation (όπου να ‘ναι νυν Goldman Sachs) τον Νοέμβριο του 2019. Και οι δύο αυτές επιχειρηματικές του προσπάθειες, αποτέλεσαν καταλύτες για το πως οι Καναδικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται το HR & Benefits!

Έχει ένα MBA από το Schulich School of Business με κατεύθυνση και αντίστοιχες πιστοποιήσεις σε φοροτεχνικά, ασφάλειες ζωής και κτηματομεσιτικά (CFP and CLU designations) ενώ το πτυχίο του είναι στο Εμπόριο (Bachelor of Commerce) από το Rotman School of Management.

Ο Peter είναι πρεσβευτής της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και συνεχίζει να μοιράζεται τις εμπειρίες του δημιουργώντας περιεχόμενο και διδάσκοντας στο HR Management Post-Graduate program του Humber College ενώ συχνά είναι και προσκεκλημένος ομιλητής στο York University στο τμήμα Masters in HR. Παράλληλα, συμβουλεύει τη Καναδική κυβέρνηση σε θέματα συντάξεων και μισθών.

Τέλος, είναι μέλος και πρώην πρόεδρος του Entrepreneurs Organization του Toronto και παθιασμένος με την επιχειρηματικότητα τόσο στον Καναδά, όσο και στην Ελλάδα με ενεργό συμμετοχή στο Global Student Entrepreneur Awards (gsea.org) ως κριτής και angel investor.

Elena Barla

elena_barla

Η Elena Barla είναι μια καταξιωμένη και καθόλα έμπειρη C-level επαγγελματίας με εμπερία τόσο σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όσο και σε startup επιχειρήσεις.

Στο χώρο των πολυεθνικών, προΐστατο σε πληθώρα διευθυντικών ρόλων στους τομείς της Πληροφορικής, Mergers & Acquisitions, Corporate Strategy, Change Management and Digital Transformation, για εταιρείες όπως η Elsevier, η Procter & Gamble, η Ericsson κ.α τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Με πάθος για την ανάδειξη της υπηρεσίας της ψηφιακής υγείας και πως μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, το 2013, ίδρυσε την Among Doctors, μία διεθνή πλατφόρμα δικτύωσης και συνεργασίας για γιατρούς και φορείς Υγείας με στόχο την βελτιστοποίηση της θεραπείας ασθενών, σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω της μεταλαμπάδευσης γνώσης, ιατρικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Η Among Doctors, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 9 δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα για γιατρούς παγκοσμίως και υποστηρίζεται από το Microsoft Innovation Center και από πληθώρα ιατρικών κοινοτήτων.

Η Έλενα είναι κάτοχος Bachelor και Master της Πολυτεχνικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνειου στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ενώ, παράλληλα, κατέχει και ένα MBA από το SDA Bocconi του Μιλάνου και μια πιστοποιημένη εξειδίκευση στο Leading Digital Transformation in Healthcare από το Harvard Medical School.

The Finalists

Artivistic

Artivistic

Μια υπηρεσία δικτύωσης για καλλιτέχνες η οποία τους παρέχει την επιλογή να εκθέσουν μέρος της δουλειάς τους, να επιδείξουν τις δραστηριότητές τους και να χτίσουν επαγγελματικές συνεργασίες!

AskPhoenix

AskPhoenix

Μέσω μιας πλατφόρμας επικοινωνίας υποστηριζόμενη από bots, βοηθούν τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές τους εργασίες και να βελτιστοποιήσουν την επικοινωνία τους!

RevApp

RevApp

Ένα εργαλείο δυναμικής τιμολόγησης, που στηρίζεται στη μηχανική εκμάθηση, που βοηθά τους ξενοδόχους και τους διαχειριστές ενοικιαζόμενων να αυτοματοποιήσουν και να βελτιώσουν τη διαδικασία τιμολόγησης δωματίων!

Hanarete

Hanarete

Η Hanarete προσπαθεί να προσφέρει μια λύση 360० σε όλους τους ανθρώπους που ονειρεύονται να εργαστούν από απόσταση! Με ένα δίκτυο κατοικιών και κέντρων υψηλών προδιαγραφών, προσφέρει τη δυνατότητα στον σύγχρονο επαγγελματία να απολαύσει τη ζωή του, με μέγιστη ευελιξία!

CtrlEat

CtrlEat

Aναπτύσσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα παράδοσης φαγητού που προσαρμόζεται στις ειδικές διατροφικές ανάγκες των χρηστών, συνδέοντάς τους με εστιατόρια που μπορούν να τα εξυπηρετήσουν.

 

Happy Pitching!

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα από τα παρακάτω κανάλια του TEDxLarissa ή της The Port

TEDxLarissa: Facebook | Instagram | Linkedin | Email
The Port: Website | Email

pitch1

Related Episodes

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *